Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Andijviestampot met gebakken kaasblokjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg nieuwe aardappelen
1 dl melk
1½ dl groentebouillon
2 eetl Zaanse mosterd
250 gr belegen kaas
1 ei
paneermeel
bakmargarine
100 gr mager rookspekreepjes
1 kleine ui
150 gr wortelrauwkost
250 gr fijngesneden andijvie

Bereiden

De aardappelen schillen en gaarkoken en met de melk en de groentebouillon tot puree stampen en de mosterd erdoor roeren. Onder tusen de kaas in blokjes snijden, door losgeklopt ei en paneermeel halen en in bakmargarine goudbruin bakken. Uit de pan nemen en warm houden. Het vet zeven en hierin de spekreepjes en ui bakken. De wortelrauwkost en fijngesneden andijvie bij de aardappelen scheppen, de spekjes met ui en vet erdoor mengen en vlak voor het serveren de kaasblokjes erdoor scheppen.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pittige stamppot van frisee
Gegratineerde spitskoolschotel
Bloemkoolschotel met kerriesaus en ei
Marokkaanse gehaktschotel met filodeeg
Zuurkoolstamppot met tomaat en chorizo
Gegratineerde groene kool met oesterzwammen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes