Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelen met champignons in de oven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

800 g vastkokende aardappelen, 500 g champignons (bruine of mengsel van verse bospaddestoelen)

Bereiden

Aardappelen schillen en in plakjes snijden van 1/2 cm dik. Champignons afborstelen en steeltjes bijsnijden (niet wassen, als het toch moet, even afspoelen en afdrogen met keukenpapier) Champignons in schijfjes snijden van
1/2 cm en besprenkelen met het sap van de citroen.
Peterselieblaadjes (zonder de stengel) in reepjes snijden. Mengen met de geraspte kaas, paneermeel en de fijngesneden knoflookteentjes.
Verwarm de oven tot 175 graden. Vuurvaste schaal insmeren met olijfolie.
Afwisselend een laag aardappelen en een laag champignons leggen. Telkens besprenkelen met olijfolie en het peterselie-kaas-mengsel. Kruiden met peper en zout. Schotel 1 uur in de oven zetten.
De bovenkant mag mooi krokant zijn (geregeld nakijken).
Deze aardappelschotel is lekker met stoofvlees met een zachtsmakend sausje.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Knapperige rucolastamppot met pancetta
Pittige stamppot van frisee
Ovenschotel met zuurkool en tomaat
Hutspot
Stampot van voorjaarsbietjes met geitenkaassaus
Stamppot met rucola

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes