Schrap de wortelen onder stromend water schoon of schil ze met een
dunschiller en rasp ze grof.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze
afkoelen.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en hak de basilicum fijn.
Verkruimel de geitenkaas.
Boen de citroen schoon, rasp de schil er dun af en pers de citroen
uit.
Klop het citroensap met de olijfolie en de helft van de citroenschil in
een glazen schaal tot een dressing en voeg naar smaak zout en peper
toe.
Schep de rozijnen met de bosuitjes en de helft van de amandelen, basilicum
en geitenkaas door de dressing en schep de geraspte wortel er in gedeelten
door.
Strooi vlak voor het serveren de rest van de geitenkaas, citroenschil,
basilicum en amandelen over de salade.
Lekker bij gegrilde kip.
Deze wortelsalade is ook lekker als lunchsalade of als voorgerecht.
Serveer de salade dan op 4 borden op een ondergrond van eikenbladsla en
frisée (krulandijvie).
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |