Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Wittekool-komkommersalade metsoja-sesamdressing

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de salade:
250 gr worteltjes
1/2 wittekool (± 500 gr)
1 komkommer
1 rode en 1 groene paprika
2 limoenen
400 gr kabeljauwfilet
2 eieren
3 eetlepels rijstebloem of maïzena
3 eetlepels geroosterd zwart sesamzaad (toko)
peper, zout
1/2 theelepel ketoembar
2 eetlepels arachideolie
Voor de dressing:
2 eetlepels lichte sojasaus
1/2 eetlepel oestersaus
2 eetlepels sesamolie

Bereiden


Snijd de worteltjes in schuine stukjes.
Schaaf de kool dun.
Snijd de komkommer schuin doormidden en schaaf er dunne plakjes van.
Snijd de paprika‘s in ruitjes.
Pers 1 limoen uit, boen de andere schoon en snijd hem in dunne
partjes.
Snijd de kabeljauw in reepjes.
Kook de worteltjes 4 minuten in water met wat zout, giet ze af en spoel ze
af onder koud stromend water.
Doe de kool in een vergiet en schenk er 1 liter kokend water over.
Klop een beslag van de eieren, de rijstebloem, 2 eetlepels sesamzaad en
peper en zout naar smaak.
Haal de visreepjes door het beslag.
Verhit de olie en bak de visreepjes los van elkaar rondom goudbruin en
gaar.
Neem ze uit de pan, besprenkel ze met het limoensap en bestrooi met de
ketoembar.
Klop de sojasaus, de oestersaus en de sesamolie door elkaar.
Schep er de groenten door en verdeel de vis erover.
Garneer met de rest van het sesamzaad en de partjes limoen.
Als u wat beslag over heeft, kunt u er kleine pannekoekjes van bakken,
deze in ruitjes of reepjes snijden en de salade ermee garneren.

Vegetarische variatie:
Vervang de vis door een gelijke hoeveelheid in blokjes gesneden tahoe en
bak ze op gelijke wijze als de vis.

Wilt u een Oosters saladebuffet maken, dan is het leuk om de salades en de
dressings apart te serveren. Met garneringen erbij worden de
variatiemogelijkheden nog groter. Serveer er bijvoorbeeld gekookte mie,
pandanrijst en gefrituurde rijstmie bij.
Verhit voor dit laatste frituurolie en strooi er, als die heet is, een
handje ongekookte mie in. De mie bruist op, neemt in volume toe en is
direct klaar.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade van schaal en schelpdieren
Papaya-gambasalade
Inktvissalade met een oosters tintje
Mosselsalade van de tuinder
Aardbeiensalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes