Vermeng het zout, de gember, knoflook en chilipeper en wrijf het mengsel
in de tonijnreepjes.
Roer de rode ui, 3 lente-uitjes, 2 tomaten, 1 eetlepel sesamzaad, de
sojasaus, de rijstazijn en de suiker door het tonijnmengsel en laat het
mengsel afgedekt ± 20 minuten intrekken.
Verdeel de rucola over de borden.
Meng het tonijnmengsel luchtig met de sesamolie en de schijfjes peer en
leg het tonijnmengsel op de rucola.
Garneer de salade met 1 lente-uitje en 1 tomaat en strooi er 1 eetlepel
sesamzaad over.
Variatie: In plaats van de tonijn rauw in de salade te verwerken, kunt u
de vis ook ± 2 minuten in 1-2 eetlepels olie roerbakken.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |