Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Thaise kipsalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kipfilets
1 rood pepertje
een stukje gemberwortel van ± 1 cm
1 teentje knoflook
1 eetlepel pindakaas
2 eetlepels verse koriander
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
1 eetlepel wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels vissaus (Nam Pla)
1/2 krop ijsbergsla
1 rode ui
100 gr taugé
50 gr geraspte wortel
± 6 zoetzure augurken
2 eetlepels mangoschijfjes (blikje)

Bereiden

Snijd de kipfilets in plakjes.
Verwijder de zaadjes van het pepertje, hak de gember en de knoflook fijn
en roer ze om met de pindakaas, de koriander, de suiker, het zout, de
azijn, 2 eetlepels van de olie en de vissaus.
Schep dit om met de kip en laat het afgedekt minstens 3 uur marineren.
Verhit de rest van de olie en roerbak de kip hierin ± 5
minuten.
Snijd de ijsbergsla in repen en de ui in ringen.
Verdeel de sla over een groot bord of een platte schaal, schep de kip in
het midden en leg de uiringen, de taugé, de geraspte wortel, de
augurken en de mangoschijfjes eromheen.
Meng de salade pas aan tafel.
Lekker met naan (ongerezen Indiaas brood) of pitabroodjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade van geroosterde wortelgroenten
Tomatensalade met olijven en kappertjes
Radicchiosalade met spekjes
Sperziebonen met tomaten en champignons
Maaltijdsalade met boekweit

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes