Was de komkommer en snijd er met een scherp mes 24 flinterdunne plakjes
af.
Leg de plakjes in een zeef, bestrooi ze met zout en laat ze ± 15
minuten staan.
Spoel de komkommerplakjes af en dep ze met keukenpapier droog.
Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes en halveer de
kerstomaatjes.
Leg de plakken zalm op elkaar en snijd ze in vierkantjes van 1 1/2 cm.
Pers de citroen uit.
Halveer en schil de avocado, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes, doe
die in een kommetje en schenk het citroensap erover.
Knip in een kopje 3 takjes peterselie en de bieslook fijn.
Zet de komkommer, ijsbergsla, tomaatjes, zalm en avocado tot gebruik
afgedekt in de koelkast.
Snijd van de limoen 4 dunne plakjes af en pers de rest uit.
Doe 1 eetlepel limoensap, de mosterd, de gembersiroop, olie, de zout en
peper in een klein potje met schroefdeksel, schroef het deksel erop en
schud het potje tot een gebonden sausje ontstaat.
Laat de avocadostukjes in een zeef goed uitlekken.
Schep de zalm, de avocado, het peterselie-bieslookmengsel en het sausje in
een kom voorzichtig door elkaar.
Verdeel de ijsbergsla over 4 bordjes, schep in het midden een bergje van
het zalm-avocadomengsel en rangschik er de komkommerplakjes en de
kerstomaatjes omheen.
Snijd de limoenplakjes tot op het midden in, vouw ze open en leg ze als
een krul bij het zalm-avocadomengsel.
Garneer met een toefje peterselie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |