Kruid de bosduiven met peper, zout en cayennepeper en laat ze in een klont
boter mooi kleuren.
Bak ze in de oven of in een kookpot in ± 15 minuten rosé en
voeg er op het laatst de spekreepjes bij.
Laat ze dan afkoelen.
Kook voor de vinaigrette de fijngesneden sjalotjes even in de rode
wijnazijn op en werk dan met de olijfolie, peper, zout en cayennepeper
af.
Vorm een bloem van de verschillende gewassen slasoorten.
Verwijder het borstvlees van de afgekoelde bosduiven, snijd de borst in
waaiervorm en schik deze in het midden van de sla.
Warm voor het opdienen de pan waarin de bosduiven zijn gebakken nog even
op.
Giet de jus af en warm de vinaigrette hierin met het spek lichtjes op.
Lepel dit over de sla en serveer onmiddellijk.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |