Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pittige aardappelsalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr krielaardappeltjes
1 dikke plak mortadella á 150 gr
2 stengels bleekselderij
8 kerstomaatjes
50 gr zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels pijnboompitten
1 1/2 eetlepel witte wijnazijn
5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 teentje knoflook
2 eetlepels geknipte basilicumblaadjes
versgemalen peper, zout

Bereiden

Kook de aardappelen in weinig water met zout nèt gaar, giet ze af
en laat ze afkoelen.
Snijd de mortadella in blokjes, de bleekselderij in dunne boogjes en de
kerstomaatjes in vieren.
Schep dit alles met de olijven door elkaar.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan lichtbruin.
Doe De azijn samen met de olie, de basilicumblaadjes, peper en zout in een
potje met deksel en schud tot een glad, lobbig sausje.
Schep het sausje met de salade om en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker met warm (kruiden)ciabatta-brood.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Snijbonensalade met tomaat en ei
Wortelsalade met ketoembardressing
Indiaas gekruide vruchtensalade (Chaat)
Gerookte eendefilet op een bedje vangemengde salade
Pasta- en avocadosalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes