Was de bleekselderijstengel en snijd hem in stukjes.
Maak de boontjes schoon, was ze en kook ze in lichtgezouten
water beetgaar.
Laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze
afkoelen.
Maak het witlofstronkje schoon, snipper het fijn en besprenkel
de snippers met de helft van het citroensap.
Was de krulsla en snijd die in reepjes.
Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het
klokhuis.
Snijd elk kwart in dunne schijfjes en besprenkel deze met de
rest van het
citroensap.
Klop de wijnazijn door de mayonaise en voeg er een scheutje
water aan toe.
Meng de selderij, de boontjes, het witlof, de krulsla en de
appel door elkaar en voeg er het bieslook aan toe.
Meng er tenslotte enkele eetlepels mayonaise-vinaigrette door
en schep de salade in het midden van 4 borden.
Pel de tomaten, halveer en ontpit ze en snijd het vruchtvlees
van elke helft in 4 reepjes.
Snijd de haringen schuin in de helft, schik deze helften in
een stervorm op de salade, leg er de reepjes tomaat tussen en
bestrooi met de gehakte peterselie.
Tip: Noorse haringen zijn maatjes die in de winter te koop
zijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |