Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Meloensalade met bleekselderij enParmaham

Aantal personen: 2

Ingrediënten

50 gr waterkers
1 stengel bleekselderij
1 kleine meloen
1 sinaasappel
1 eetlepel medium dry sherry
2 eetlepels Yogonaise
zout, versgemalen zwarte peper
75 gr Parmaham

Bereiden


Was de waterkers, verwijder grove steeltjes en laat de blaadjes goed
uitlekken.
Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in dunne
reepjes.
Halveer de meloen, verwijder de pitjes en steek met een bolletjeslepel
kleine balletjes uit het vruchtvlees.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.
Pers de sinaasappel uit.
Roer de sherry, de Yogonaise, de sinaasappelrasp en zout en peper door het
sap.
Leg de waterkers op 2 borden en verdeel er de meloenballetjes, de
bleekselderijreepjes en het sausje over.
Vouw de plakjes ham dubbel en leg ze naast de salade.
Lekker met geroosterd brood.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Met vegetarische nuggets en tomaat
Schorsenerensalade
Gemengde salade met bieslookdressing
Bleekselderij-paprikasalade metgeroostede pijnboompitten
Zomerse salade met ham

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes