Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en laat ze
afkoelen.
Schil en was de aardappelen, kook ze ± 15 minuten in een pan met
weinig water en zout, giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in
blokjes.
Kook de doperwten ± 10 minuten in een pan met het sinaasappelsap,
giet ze boven een kommetje af en laat ze afkoelen.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Snijd de ham in reepjes.
Doe 3 eetlepels sinaasappelvocht, het citroensap, de olie, mosterd,
mierikswortel, zout en peper in een kommetje en roer dit tot een
sausje.
Doe de aardappelen, doperwten, ui en ham in een schaal, schenk er het
sausje over en schep alles voorzichtig door elkaar.
Zet de salade tot het gebruik afgedekt in de koelkast en schep de salade
dan nogmaals om.
Snijd de eieren in plakjes en verdeel die over de salade.
Knip de bieslook erboven fijn.
* Als variatie kunt u ook 75 gr dun gesneden rauwe ham en 75 gr
belegen
kaas nemen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |