Spoel de spinazie enkele malen in ruim koud water, laat de groente
uitlekken, maak ze daarna zo droog mogelijk (slacentrifuge) en verwijder
alle stelen.
Verbrokkel de kaas of snijd hem in heel kleine blokjes.
Verhit een droge koekepan en laat daarin de pitten onder voortdurend
roeren goudbruin roosteren.
Neem de pan, zodra de pitten lekker beginnen te ruiken, van het vuur.
Spreid de pitten op een koud bord uit en laat ze volkomen afkoelen.
Klop met een keukenmachine een gladde saus van de roomkaas, de olijfolie,
de slagroom of crème fraîche en het limoen- of citroensap en
voeg naar smaak zout en peper toe.
Hak de olijven in kleine stukjes en snipper de bosuitjes.
Schep de spinazie, de helft van de kaas, de helft van de pijnboompitten,
olijven en bosuitjes luchtig door elkaar.
Verdeel de salade over de borden en strooi er de rest van de kaas en van
de pijnboompitten over.
Serveer er de kaassaus apart in een sauskom bij.
Geef er dunne sneetjes warm ciabattabrood bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |