Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lauwwarme sperziebonensalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr (vastkokende) aardappelen
500 gr sperziebonen
150 gr spekreepjes
3 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels (extra vierge) olijfolie
20 sprietjes bieslook
zout, peper
200 gr varkensrollade (vleeswaren)

Bereiden

Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in blokjes, kook die in kokend
water in ± 8 minuten beetgaar en giet ze af.
Haal de sperziebonen af, breek ze, kook ze in kokend water in ± 15
minuten gaar en giet ze af.
Bak de spekreepjes in een droge koekepan in ± 3 minuten uit, haal
ze uit de pan en schenk het spekvet in een kom.
Klop een dressing van het spekvet met de azijn en de olijfolie.
Was de bieslook, knip het fijn en voeg het aan de dressing toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de rollade in reepjes.
Meng de ingredieënten bij elkaar en schenk de dressing erover.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Slaatje van rodekool en walnoten
Aardappel-kipsalade met tandoorisaus
Komkommersalade met schapenkaas
Griekse boerensalade
Papaya-gambasalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes