- Home
- Salades
- Lauwwarme Thaise salade met garnalen enkip
Lauwwarme Thaise salade met garnalen enkip
Aantal personen: 4
Ingrediënten
200 gr kipfilet in lange stukken
2-3 eetlepels olie
5 dl kippebouillon (van tablet)
4 eetlepels korianderblaadjes
1 rode chilipeper in heel dunne ringen, zaadjes verwijderd
1-2 eetlepels lichte Japanse sojasaus
1/2-1 eetlepel limoensap
1/2 Romaanse sla in lange dunne repen
300 gr grote gepelde garnalen
1/2 ongeschilde komkommer in lange dunne repen, zaadjes verwijderd
1 rode ui in heel dunne ringen
2 eetlepels grof gesneden basilicumblaadjes
100 gr grof gehakte pinda‘s
Bereiden
Bak de kip in de olie in 5-7 minuten rondom bruin.
Breng de bouillon aan de kook en roer er 3 eetlepels korianderblaadjes, de
chilipeper, de sojasaus en het limoensap door.
Leg In 4 diepe borden een bedje van Romaanse sla.
Vermeng de kip, garnalen, komkommer, rode ui, 1 eetlepel korianderblaadjes
en de basilicum en verdeel dit over de sla.
Strooi de pinda‘s erover en schenk vlak voor het serveren de gekruide
bouillon over de salade.
Bron/inzender: Astrid
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Salade van gerookte zalm en avocado
Broccolisalade II
Fleurige aspergesalade
Cajun-haringsalade met garnalen
Salade ‘Fleuri‘