Spoel de sla, laat hem uitlekken en houd hem apart.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in dobbelsteentjes.
Stoof de uisnippers in een klontje boter wit, voeg de tomaatblokjes toe en
roer alles ± 5 minuten goed door elkaar.
Roer 1 1/2 dl olijfolie door de tomatenfondue en kruid naar smaak met
sambal oelek.
Pureer het geheel met de staafmixer fijn, kruid met zout en houd de moes
warm.
Snijd de tonijnfilet in 4 gelijke plakken, spoel die onder koud stromend
water en dep ze droog.
Kruid de plakken tonijn met zout en versgemalen peper.
Verwarm een klont boter en de rest van de olijfolie in een anti-aanbakpan
en bak de vis aan beide kanten kort maar krokant.
Kruid de gemengde sla met peper en zout en schik die in het midden van 4
warme borden.
Warm zo nodig de tonijnplakjes nog even op en schik ze op de sla.
Roer de basilicumsnippers door de tomatensaus en controleer de
kruiding.
Verdeel de moes rond de vis en op de salade en besprenkel de tonijn met
het citroensap.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |