Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

IJsbergsalade met kipfilet enamandelmayonmaïse

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr kipfilet
40 gr gehakte amandelen
1 krop ijsbergsla
125 gr halvanaise
1/8 liter magere yoghurt
2 theelepels citroensap
1-2 eetlepels ketjap
20 gr boter
zout, peper

Bereiden

Bak de opengesneden kipfilet in de hete boter iedere kant 6 minuten.
Bestrooi met zout en peper en laat afkoelen.
Rooster de gehakte amandelen in de hete boter goudbruin.
Was de ijsbergsla, scheur hem in stukken en droog ze.
Breng de halvanaise op smaak met de yoghurt, zout, peper, het citroensap
en de ketjap.
Snijd de kipfilet in plakken.
Schik de ijsbergsla op een platte schaal.
Bestrooi met de helft van de amandelen en schep de rest van de amandelen
door de mayonaise.
Schik het vlees op de sla en serveer met de amandelmayonaise.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zomersalade met Chinese kool
Salade van Zeeuwse garnalen en gegrilde scampie’s met zeewier dressing
Lauwwarme Thaise salade
Auberginesalade
Brandnetelsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes