Was de aardappelen zorgvuldig en kook ze in lichtgezouten water
beetgaar.
Halveer de haringfilets in de lengte en schik ze per 2 op 4 borden.
Pluk de dillepluisjes van de takjes, bewaar enkele plukjes voor het
garnituur en hak de rest fijn.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Roer de ui- en de dillesnippers door de mayonaise en breng op smaak met de
tabasco, peper en zout.
Pel de aardappelen, snijd ze (eventueel met een eiersnijder) in dunne
schijfjes en verdeel die over de borden.
Roer de jenever door de mayonaise en schep die vervolgens op de
aardappelschijfjes.
Versier het geheel met de zalmkuit en de dilleplukjes.
Serveer dit gerecht met een glaasje ijskoude jenever en geef er wat grof
brood bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |