Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Groene salade met beignetjes van garnalen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 st. langoustines
1 krop sla
40 gr. Amsterdams vet
½ krop lollo verde
1 tomaat
1 aardappel
½ ui
½ appel
2 plakken ananas
25 gr. boter
1 tl. Kerriepoeder
1 el. Wittewijn
1 dl. Visfumet
½ dl. Room
1 laurierblaadje
1 st. banaan
1 fl. bier
1 ei
75 gr. bloem
Olie om te frituren

Bereiden

1.Voor het beslag het ei met de helft van het bier los roeren.

2.De gezeefde bloem en een snufje zout toevoegen en het geheel tot een glad beslag roeren.

3.Eventueel nog wat bier toevoegen.

4.Het beslag koud weg zetten.

5.Voor de saus de ui snipperen en in de hete boter glazig laten worden.

6.De appel en ananas klein snijden en even mee fruiten.

7.Kerriepoeder toevoegen en het geheel afblussen met de wijn, visfumet en room.

8.De saus aan de kook brengen, het laurierblaadje toevoegen en op een matig vuur 10 minuten laten trekken.

9.De saus zeven, binden met de geprakte banaan, op smaak afmaken met peper en zout en koud laten worden.

10.De frituurolie verwarmen tot 180 graden.

11.De langoestines pellen en met peper bestrooien.

12.De verschillende slasoorten wassen, uit laten lekken en in stukken scheuren.

13.Van de kropsla alleen het hart gebruiken.

14.De tomaat ontvellen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.

15.De aardappel schillen.

16.Deze in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes snijden.

17.De aardappelreepjes wassen en droogdeppen.

18.De sla over 4 borden verdelen.

19.De langoestines door het beslag halen en in de hete olie goudbruin bakken.

20.De langoestines uit laten lekken, door midden snijden en op de sla leggen.

21.De aardappelreepjes goudbruin frituren en uit laten lekken.

22.De salade met de saus besprenkelen en de aardappel hier overheen strooien.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Peultjes-krieltjessalade
Gemengde salade met gevulde kiprolletjes
Haringsalade met sinaasappel en avocado
Chinese kip-taugésalade
Tanegenia (Spaanse andijviesalade)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes