Leg de kipfilets tussen 2 velletjes plasticfolie en klop ze met de vlakke
kant van een hakmes of met een deegroller dun uit.
Besmeer de filets dun met pesto en leg op elk een plak ham.
Rol de filets op; wikkel de rolletjes in een stuk plasticfolie en sluit ze
goed.
Pocheer de rolletjes (in het folie) in gevogeltebouillon in ± 20
minuten gaar of stoom ze gaar in een stoompan.
Laat ze afkoelen, neem ze uit het folie en snijd ze in plakjes.
Doe de salade in een kom.
Pel en snipper de sjalotjes, snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en
halveer de olijven.
Meng dit alles door de salade.
Maak een vinaigrette van de aangegeven ingrediënten en meng de helft
ervan door de salade.
Verdeel de salade op 4 borden.
Verdeel de plakjes gevulde kip op de salade en besprenkel de salade met
nog een beetje vinaigrette.
Strooi de pijnboompitten erover.
Pocheren of stomen geeft een ander kiprolletje dan bakken; logisch, door
het bakken wordt het krokant van buiten. Bij bakken bestaat alleen het
gevaar dat ze droog worden als ze te lang in de pan blijven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |