Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Garnalensalade met haricots verts

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 grote citroen
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel suiker
zout, versgemalen peper
150 gr grote garnalen
1 eetlepel gehakte dille
100 gr haricots verts
1/2 kleine rode paprika
1/4 komkommer
100 gr gemengde friséesalade

Bereiden

Pers de citroen uit.
Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes.
Verhit de helft van de olie en fruit hierin de knoflook heel zachtjes.
Klop het citroensap, de suiker, zout, peper, de garnalen en de dille
erdoor en laat de garnalen ± 2 uur afgedekt in de koelkast
marineren.
Kook de haricots verts in ruim water met zout in ± 7 minuten
beetgaar.
Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
blokjes.
Zet alle groenten tot het gebruik in de koelkast.
Verdeel de friséesalade over 4 borden.
Verdeel de haricots verts, de garnalen, de paprika en de komkommer erover.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Maïs-maaltijdsalade
Ensalada de papas (krieltjes-salade)
Salade van Zeeuwse garnalen en gegrilldescampi‘s met zeewierdressing
Mango-ijsbergsalade
Liang-pan-huang

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes