Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Flageolettensalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

¼ st. paprika rood
¼ st. paprika geel
1 sjalot
400 gr. flageolets
1 el. Sherryazijn
1 tl. Kruidenmosterd
1 el. Marjoraan
zout/ peper
3 el. Olijfolie
200 gr. artisjokharten
12 st. zwarte olijven

Bereiden

1.Snijd de paprika‘s in kleine stukjes en het sjalotje in flinterdunne ringen.

2.Spoel de flageolets in een zeef af en laat ze goed uitlekken.

3.Roer een sausje van de azijn, mosterd, majoraan, zout, peper en olijfolie.

4.Schep de paprika, sjalot en flageolets erdoor.

5.Laat deze salade minstens 1 tot 2 uur staan.

6.Snijd de artisjokharten in vieren.

7.Verdeel de flageoletsalade over 4 bordjes.

8.Leg de artisjokharten en de olijven erop.

9.Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Volle rijstsalade
Salade van Zeeuwse garnalen en gegrilldescampi‘s met zeewierdressing
Selderijsalade
Venkelsalade met rauwe ham en radijs
Spaghettisalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes