Snijd de ui in ringen en breng die met de peperkorrels en de mosselen
in
het zoute water aan de kook tot de mosselen open staan.
Haal de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en doe ze in een
schaal.
Maak de prei en de wortelen schoon en was ze.
Snijd de prei in stukjes en de wortelen in fijne repen (á la
juliënne).
Kook de groenten 5 minuten in het mosselkooknat en giet ze af.
Bereid een marinade van de witte wijn, het citroensap, de kerrie, het
uiepoeder, de mayonaise, de crème fraîche en de magere
yoghurt een marinade en breng die met de kruiden pikant op smaak.
Neem de mosselen uit de schelpen.
Beleg 4 borden met enkele gewassen en drooggedepte blaadjes sla en de
mosselen en schenk de saus over de salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |