Pel en snipper het sjalotje.
Klop in een kom de olie, het citroensap, de mosterd, oregano, honing, zout
en peper tot een dressing.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Knip de basilicum erboven fijn (houd enkele blaadjes achter voor de
garnering) en roer er het sjalotje door.
Maak de tomaatjes schoon, was en halveer ze.
Snijd de chorizoplakjes in dunne reepjes.
Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in luciferdunne
reepjes.
Verdeel de sla over 4 bordjes.
Doe de chorizo, de olijven en de kaas in een kom, schep er voorzichtig de
dressing door en verdeel de salade over de bordjes.
Knip de tuinkers van het bedje en verdeel die over de salade.
Garneer met de achtergehouden basilicum en de tomaatjes.
Serveer er dungesneden bruin stokbrood bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |