Bleekselderijsalade

Bleekselderijsalade

Bleekselderijsalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

200 gr bleekselderij
30 gr Roquefort
10 kleine zwarte olijven met pit
1 1/2 eetlepel fijngeknipte bieslook
voor de dressing:
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel mosterd
zout, versgemalen zwarte peper
3-4 eetlepels olijfolie

Bereiden


Snijd de bleekselderij overlangs doormidden en vervolgens in korte schuine
stukjes.
Snijd de Roquefort in stukjes.
Doe de bleekselderij, de Roquefort en de olijven in een serveerschaal en
strooi er de bieslook over.
Roer voor de dressing het citroensap, de mosterd en zout en peper naar
smaak door elkaar en voeg de olie lepelgewijs toe tot een frisse dressing
is verkregen.
Schenk de dressing vlak voor het serveren over de salade.
Geef er warm geroosterd brood bij.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus