Amerikaanse salade II

Amerikaanse salade II

Amerikaanse salade II

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1/2 gesnipperde ui
2 1/2 kopje water
1 kopje rijst
4 mini-ananasjes
200 gr in blokjes van 1/2 vierkante cm gesneden gekookte ham
200 gr in blokjes gesneden Goudse kaas
6 eetlepels ketchup
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels water
peper, zout, cayennepeper
1/4 krop gewassen rode krulsla
4 eetlepels zoete maïskorrels
fijngeknipte bieslook

Bereiden

Breng de ui met het water en de rijst aan de kook en laat de rijst in
10-15 minuten gaar koken.
Snijd een hoedje van de mini-ananasjes, haal ze met een lepeltje leeg en
snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng in een kom de lichtkrokante rijst met de ham, de kaas en 1/3 van het
ananasvruchtvlees en breng op smaak.
Vul hiermee de ananasjes.
Klop met een garde de ketchup, de mayonaise en het water tot een mooie
lichtlopende saus.
Lepel 2 eetlepels saus over de mini-ananasjes en strooi er cayennepeper
over.
Versier met een blaadje krulsla, maïskorrels en bieslook.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus