Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelsalade IV

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 middelgrote kookvaste aardappelen
1 takje verse tijm
1 teentje knoflook
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie
2 takjes verse salie
boter
peper, zout

Bereiden

Was de aardappelen en kook ze in gezouten water beetgaar.
Maak intussen de kruidenolie: Spoel de tijm schoon en pluk de blaadjes van
de stengel. Pers de knoflook in de olijfolie, roer er de tijm en de
gehakte peterselie door en breng op smaak met peper en zout.
Pel de aardappelen en laat ze afkoelen.
Pluk de blaadjes van de salietakjes, was ze en dep ze droog.
Snijd de aardappelen in schijfjes, leg die dakpansgewijs in een schaal en
verdeel er de kruidenolie over.
Smelt een klontje boter en bak daarin de salieblaadjes krokant.
Laat ze op een stukje keukenpapier even uitlekken en schik ze op de
aardappelen.

Tip: Voor een iets frissere smaak kunt u de aardappelsalade met enkele
druppels citroensap besprenkelen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse vleessalade
Spinazie-zalmsalade met gemberdressing
Mangosalade
Paprikasalade
Salade van Zeeuwse garnalen en gegrilde scampie’s met zeewier dressing

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes