Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zweedse stoofpot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kleine ui,geschild,in partjes
25 gr boter
300 gr mager rundvlees,zoals dikke runderlende in grote dobbelstenen.
300 gr schouderkarbonade zonder bot, in grote dobbelstenen
1½ afgestreken el bloem
4 middelgrote aardappelen, geschild en in grote stukken
2 middelgrote winterwortels,geschild en in dikke, lange repen
½ middelgrote knolselderij,geschild en in dobbelstenen
750 ml runderbouillon (zelfgemaakt, pot of tablet)
zout en versgemalen zwarte peper
3 el gehakte peterselie om te garneren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Fruit de uien in een braadpan met vuurvaste grepen op hoog vuur in hete boter. Voeg het vlees toe en bak dit rondom mooi bruin. Bestrooi het vlees met de bloem en schep alles om. Leg de aardappelen en groenten erbij en voeg net zoveel vocht toe tot alles net onder staat. Breng de bouillon aan de kook en doe een een deksel op de pan. Zet de pan 2 uur in de oven of tot het vlees lekker zacht en mals is. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.
Lekker met een romige aardappelpuree en een frise appelcompote.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tartaartjes met feta
Saltimbocca II
Escalopines de ternera en salsa al oporto
Beef stew
Entrecote au poivre

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes