Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Saltimbocca van vis met doperwtenpuree

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

4 stevige witvisfilets zonder vel รก 160-180 gr
4 dunne brede plakken prosciutto of serranoham
salieblaadjes
1 eetl. olie
400 gr diepvriespuree
20 gr ongezouten boter
waterkers of peultjesscheuten
citroenpartjes voor erbij

Bereiden

Bestrooi de visfilets met zout en peper en verpak ze in de ham.
Leg de salieblaadjes op de bovenkant en zet deze vast met cocktailprikkers.

Verhit de olie in een koekenpan en middelhoog vuur en bak de vis met de salie kant naar beneden 5 minuten, of tot de prosciutto knapperig en goudbruin is.
Draai om en bak nog 4-6 minuten, afhankelijk van de dikte, tot de vis gaar is.
Verwijder de cocktail prikkers en dek losjes af om warm te houden.

Kook intussen de erwten 5 minuten in kokend water met zout.
Giet af en bewaar 100 ml kookvocht.
Pureer de erwten met de boter in een keukenmachine tot een grove puree en breng op smaak met zout en peper.
Zet terug op laag vuur en klop geleidelijk het kookvocht erdoorheen.

Verdeel de erwten puree over de voorverwarmde borden, leg de vis erop met de saliekant naar boven en serveer met waterkers en citroen*.

P.P.
285 Kcal
37 gr eiwit
11 gr vet
10 gr koolhydraten

* Opmerking:
Onze mening: citroenpertjes zijn overbodig, past niet bij de ham en salieblaadjes



Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Limburgse stoofschotel
Hollandse hachee
Escalopines de ternera en salsa al oporto
Franse biefstuk met kruidensaus
Gevulde kalfsribstuk met morieltjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes