Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Rundvlees met kokossaus

Aantal personen:

Ingrediënten

300-350 gr runderlapjes, bij voorkeur zgn. bieflapjes
1 middelgrote (rode) ui, in stukken gesneden
1 teentje grof gehakte knoflook
1½ theel sambal oelek
1 theel. Scherpe kerriepoeder (Madras)
2 eetl. (zonnebloem)olie
2 dl dikke kokosmelk (creamed coconut), uit potje, pakje of blikje
1 flinke mespunt suiker
zout
2 rijpe tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesnden
1 eetl fijngesneden verse korianderblaadjes

Bereiden

Maak met behulp van de keukenmachine een glad mengsel van de ui, knoflook, sambal oelek en kerriepoeder. Maak het vlees droog met keukenpapier en wrijf het met het kerriemengsel in. Laat het vlees tenminste 10 minuten liggen.
Verhit de olie in een bakpan met dikke bodem. Leg het vlees in de pan en bak het aan weerszijden bruin in ca 6 minuten. Voeg 1 deciliter heet water en de kokosmelk toe. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in ca 1 uur zachtjes gaar stoven. Proef de saus en voeg naar smaak suiker en zout toe. Schep er vervolgens de tomatenblokjes door.
Houd alles warm, maar laat de saus na het toevoegen van de tomaten niet meer aan de kook komen.

Presentatie:schep he vlees en de saus in het midden op voorverwarmde borden. Strooi verse koriander over de gerechten.
Geef er droog gekookte rijst apart bij. Een gemengde groene salade met komkommer smaakt er goed bij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bieflapjes met ui en rozijnen
Roerbak van rundvlees en paksoi
Catalaanse stoofschotel
Biefstukjes gewikkeld in parmaham
Zuid- Amerikaanse hachee met tomaat en rode peper

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes