Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Runderstoofpastei

Aantal personen: 4

Ingrediënten

30 gr bloem
zout en versgemalen peper
600 gr runderlende, in dobbelstenen
250 gr champignons, de grote gehalveerd
2 el olijfolie
0,5 l runderbouillon, zelfgemaakt of van fond (evebtueel 100 ml vervangen door rode wijn)
1 laurierblad
4 takjes verse tijm, of 1 tl gedroogde tijm
zout en versgemalen zwarte peper
6-8 plakken bladerdeeg, diepvries (hoeveelheid hangt af van de gebruikte bakjes)
1 ei, geklopt

Bereiden

Meng de bloem met zout en peper. Schud de stukjes vlees om met de gekruide bloem. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op een middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de bouillon toe met tijm en laurier en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Laat het vlees op een laag vuur zonder deksel 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de champignons toe en schep alles om. Laat alles nog eens 15-20 minuten zachtjes stoven, of tot het goed gaar is. Doe het vlees over in kleine ovenvaste schaaltjes of in een grote hoge schaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het deeg en zet de vellen deeg aan elkaar met een klein beetje water als u een grote schaal wilt bedekken. Dek de schaaltjes af met het deeg. Versier de bovenkant bijvoorbeeld met een mooie rand, of blaadjes van bladerdeeg. Bestrijk het deeg licht met wat ei en zet de schaaltjes in de oven. Bak de schaal(tjes) in ca 20 minuten goudbruin en knapperg. Garneer eventueel nog met wat takjes verse tijm.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Riblapjes in Stroganoffsaus
Bieflapreepjes met groenten(roerbakken) *
Gevulde ossenhaas
Bloedworst met gerookte oesterzwam en appelkaramel
Kebab van rundergehakt

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes