Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Runderlappen met citroen

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten + 2½ uur sudderen

Ingrediënten

600 gr magere runderlappen in flinke dobbelstenen
1 citroen, schoongeboend
3 eetl. olie
peper & zout
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rood pepertje, zonder zaadjes in ringetjes
stukje trassi ter grootte van een erwt
1 blik tomatenblokjes
1 rundvlees bouillontablet

Bereiden

Schil het geel van de citroen en pers de vrucht uit.
Bak de runderlappen al omscheppend in de hete olie bruin.
Bestrooi ze met zout en peper naar smaak en bak de uien, de knoflook en het pepertje al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg de trassi, de tomatenblokjes, het citroensap, de schil en de bouillontablet toe en breng alles aan de kook.
Stoof het vlees met de deksel op de pan in 2½ uur gaar
Voeg zonodig nog warm water extra toe.
Neem de schillen uit de pan.

Serveertip: Lekker met nasi en roergebakken witte kool of sperziebonen

Per persoon:
285 Kcal
33 gr eiwit
15 gr vet
5 gr koolhydraten



Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Italiaanse rundvleesstoofpot
Franse biefstuk met kruidensaus
Kalfsvlees met parmaham, salie en marsalasaus
Escalopines de ternera en salsa al oporto
Rosbief onder een walnoot dakje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes