Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Runderlapjes met Indische kruiden

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr riblappen, in blokjes
50 gr bakboter
2 uien
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 zakje of pakje boemboe rendang
1 bouillontabletje
400- 450 gr sperziebonen (diepvries)

Bereiden

De riblappen (eventueel eerst in blokjes gesneden) in de verhitte bakboter rondom bruin bakken. De uien en paprika snipperen en bij het vlees scheppen, de knoflook erboven uitpersen. De boemboe toevoegen, alles omscheppen en even zacht bakken. Er 3 dl water en het bouillontabletje bijdoen en het vlees zachtjes 3 uur laten stoven. Dan de boontjes erbij scheppen en samen nog 10 minuten koken. Met droge witte rijst serveren en sambal en seroendeng op tafel zetten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Runderlappen met citroen
Kalfsschnitzel met parmaham en salie
Pittige rundvleesschotel
Beef stew
kalfslever ragout (4 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes