Rendang nangka (6-8 pers.) (Indonesisch)
Aantal personen: 6
Ingrediënten
6 rode Spaanse pepertjes
3 cm gemberwortel
6 sjalotjes
2 blikjes kokosmelk a 400 g
ca. 250 g verse jackfruit of jackfruit-op-siroop (uitgelekt)
1 kg rundvlees (stooflappen)
4 knoflookteentjes
2 tl koenjit (geelwortelpoeder)
2 tl fijngehakte verse laoswortel
3 tl zout
1 salamblad
1 gespleten steel sereh (citroengras)
Bereiden
- Verwijder de zaadlijsten en hak de pepers fijn.
- Schil en snij de gember grof.
- Snij de sjalotjes in ringen.
- Snij het rundvlees 2 bij 2 cm.
- Blend de pepers, gember, knoflook en de sjalotten in de keukenmachine met 4 el kokosmelk tot een gladde pasta.
- Schep dit mengsel in grote wadjan met de resterende kokosmelk.
- Voeg het jackfruit, het rundvlees en de rest van de specerijene toe, zorg dat alles onderstaat.
- Breng dit op middelhoog vuur aan de kook, onafgedekt.
- Laat het 1 ½ uur zachtjes koken, schep geregeld om, totdat de kokosmelk zeer dik is.
- Laat regelmatig roerend nog 30 min. garen tot olie overblijft en het vlees daarin bakt.
- Bak de rendang ca 15 min.
- Verwijder de salam en sereh, serveer het gerecht met rijst.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Bistecca alla fiorentina met gegrilde groenten
Kalfsvlees met parmaham, salie en marsalasaus
Saltimbocca II
Grootmoeders gehaktbal
Rosbief in een pittig mosterdjasje