Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Manzo brassato (gestoofd rundvlees)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

800 gr runderlappen of sukadelappen
2 eetl bloem
1 eetl paprikapoeder
50 gr boter+ 1 eetl olijfolie (Bertolli)
2 grof gesneden uien
200 gr in blokjes gesneden groenten
(paprika, courgette, wortel, knol selderij)
2 teentjes gekneusde knoflook
1 eetl gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn of marjolein)
50 gr tomatenpuree
3 ontvelde in blokjes gesneden tomaat
1 liter bouillon
1 glas witte wijn
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiden

Het vlees kruiden met peper, zout en paprikapoeder.
Door de bloem wentelen en in een stoofpan rondom goudbruin bakken in een mengsel van olijfolie en boter.
De ui, knoflook, groenten en kruiden toevoegen en even laten meebakken. Vervolgens de tomatenpuree, tomaatblokjes en witte wijn toevoegen en even laten smoren.
De bouillon er op gieten en het geheel aan de kook brengen. Een deksel op de pan doen en in een verwarmde oven op 180 graden in zo‘n 2 uur gaar laten worden. Af en toe controleren of het vocht niet te veel verdampt! Anders nog wat bouillon toevoegen. Als het vlees gaar is, voorzichtig uit de pan nemen en in een schaal scheppen. De saus glad roeren en door een zeef over het vlees gieten. Serveer met pasta.

Bereidingstijd 30+ 2 uur stoven

Tip:Om het helemaal af te maken kunt u een mengsel van gerasptre citroenschil, gehakte peterselie en knoflook over het vlees strooien en een paar partjes citroen erbij leggen.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roerbak van rundvlees en paksoi
Friese ‘optuge boer‘nkool‘
Runderlapjes met Indische kruiden
Gestoofde sukadelapjes met witlofstamppot
Biefstuk met rode wijnmosterdsaus
Kalfslever, in ganzenvet gegaard, met papardelle-pasta, krokante spekjes en soubise-saus.

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes