Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kalfsschnitzel met parmaham en salie

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

8 kalfslapjes a 60 gr
8 plakken parmaham
8-16 blaadjes salie
cocktailprikkers
160 gr mozzarella
1 glas droge witte wijn

Bereiden

De kalflapjes met keukenhamer tussen plastic folie pletten tot ca 1/2 cm.
Kruiden met peper en zout.
Leg de mozzarella in het midden van de kalfslapjes, vouw dicht al een envelop en omwikkel ze met parmaham.
Prik deze vast met de prikkers.
De gevulde lapjes in boter in ongeveer 8 minuten rondom bruin bakken.
Uit de pan nemen en warm houden.

De braadjus blussen met de witte wijn, goed doorroeren en even laten opkoken.

Het vlees op voorverwarmde borden leggen en de saus door een zeef er overheen gieten.

Frituur de blaadjes salie in olie en garneer hiermee de vleesrolletjes

Serveer hierbij tortellini al pesto en een frisse salade
I.p.v. kalfsvlees kun je ook varkensvlees of kipfilet gebruiken

Wijnadvies: soepel en fruitig

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Oosterse miniburger
Gegrilde kalfsentrecote met paprikasaus en Java tabak
Catalaanse stoofschotel
Kalfsvlees met parmaham, salie en marsalasaus
Tournedos met mango en avocado
Boeuf Bourguignon

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes