Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kalfsoesters met paddestoelen

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

100 gr zachte boter
1 teentje knoflook, geperst
4 sneetjes wit casinobrood
2 sjalotten, gesnipperd
100 gr katenspek, in reepjes
150 gr oesterzwammen, in reepjes
250 gr kastanje champignons, in plakjes
4 kalfsoesters á 150 gr
2 eetl cognac
100 gr roompaté
wat takjes peterselie

Bereiden

Ovengrill voorverwarmen.
In kom 50 gr boter met de helft van knoflook losroeren tot knoflookboter.
Met een uitsteekvorm ( of glas) uit elk sneetje brood één rondje steken.
Broodrondjes aan weerszijden bestrijken met boter.
Broodrondjes op rooster onder de grill leggen en in 4 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren*
Laten afkoelen. Tot gebruik in goed afgesloten trommel bewaren.

In braadpan 25 gr boter verhitten. Sjalot en katenspek al omscheppend 3 minuten fruiten. Paddestoelen al omscheppend 10 minuten meebakken tot ze licht gekleurd zijn. Laten afkoelen.

Kalfsoester met keukenpapier droogdeppen en op kamertemperatuur laten komen.
Cognac door paté roeren, tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Vier borden voorverwarmen.
Paddestoelenmengsel op zacht vuur opnieuw verwarmen, af en toe omscheppen.
Paté over broodjes uitsmeren.
Op elk bord een broodrondje legen.
In koekenpan de rest van de boter verhitten. De kalfsoesters aan weerzijde op hoog vuur dichtschroeien, vuur iets lager draaien en vlees in 4 minuten van buiten bruin en vanbinnen rosé bakken, halverwege keren.
Licht met zout en peper bestrooien.
Op elk patébroodje één kalfsoester leggen. Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper en op kalfsoesters scheppen. Bestrooien met peterselie

Serveertip:
Lekker met haricots verts.

* Een koekenpan op het vuur verhitten en de rondjes hierin bruin roosteren.

Opmerking:
De volgende keer,
- smeer ik de broodjes niet meer in met knoflookboter ( past niet bij de paté) maar rooster ik ze alleen maar.
- De paté is lekker maar mag véél dunner op de broodjes gesmeerd worden. smaak overheerste!

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hollandse hachee
Stooflappen van de Antillen
Saltimbocca van vis met doperwtenpuree
Hertenbiefstuk met mandarijn en cranberry´s
Gebakken zwezerik met roerbakgroenten (4 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes