Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kalfsfricandeau prins Orloff

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten

1 kilo kalfsfricandeau
125 gr roomboter
zout & peper
1 dl water
1 ui
250 gr champignons
100 ml schenkroom
100 gr bacon
20 gr roomboter
25 gr bloem
50 gr geraspte oude kaas

Bereiden

Braai 1 kilo kalfsfricandeau in 125 gram roomboter aan.
Bestrooi het met zout en peper en bedruip het tijdens ca. 1 uur braden met 1 dl. warm water.

Fruit ondertussen in 20 gram roomboter, 1 gesnipperd ui goudbruin voeg er 250 gram gesneden champignons aan toe en bak alles tot het vocht verdampt is.
Voeg peper en een scheut schenkroom toe en haal de pan van het vuur.
Voeg water toe tot een totaal van 2.5 dl jus.

Beboter een vuurvaste schaal.. Snijd het vlees in vingerdikke plakken. Leg het vlees dakpansgewijs in de schaal en leg tussen het vlees een plakje bacon.
Verdeel daarover een het ui/champignonmengsel.

Maak op een laag vuur een gladde roux van 20 gram roomboter en 25 gram bloem.
Voeg al roerend scheutje voor scheutje de 2.5 dl. jus toe en laat de saus in 5 min. gaar worden. Voeg 25 gr geraspte oude kaas toe en een scheut schenkroom. Giet de saus over het vlees en bestrooi het geheel met oude kaas.

Tot zover de voorbereidingen, je kunt de schotel meteen opwarmen of koel wegzetten tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.
Dek de schotel af met aluminiumfolie zodat deze niet te bruin wordt.
Verwarm de schotel in ongeveer 30 minuten op,afhankelijk van de aanvangs temperatuur van de schotel.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kalfsvlees met parmaham, salie en marsalasaus
Kalfslende
Escalopines de ternera en salsa al oporto
Gebakken zwezerik met asperges en paddestoelen
Brabantse hachee
Rendang nangka (6-8 pers.) (Indonesisch)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes