Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Italiaanse rundvleesstoofpot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 grote ui
3 tenen knoflook
1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
250 gr (grot) champignons
3 eetlepels olijfolie
750 gr hacheevlees
100 gr magere spekreepjes
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
2 dl vleesbouillon (van een tablet)
2 dl volle rode wijn
1 eetl Italiaanse keukenkruiden
peper, zout

Bereiden

Pel de ui en de knoflook. Maak de wortel en de bleekselderij schoon en hak ze met de ui en de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de spekreepjes en de fijngehakte groenten toe en bak alles nog ca. 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze ca. 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en verwarm alles nog even. Schenk langs de rand van de pan de bouillon en de wijn erbij en voeg de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak toe. Breng het gerecht langzaam aan de kook en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 2½ zachtjes gaar.
Lekker met pasta en een frisse salade.
Bereidingstijd: ca. 3 uur

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Biefstuk met pepersaus
Hachee uit de Camargue
Gestoofde kalfssucade alla ossobucco
kalfslever ragout (4 pers)
Gehaktbal la De Librije
Rosbief in een pittig mosterdjasje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes