Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hertenbiefstuk met rodewijn saus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

4 hertenbiefstukjes 125 gr
2 sjalotten
30 gr boter
zout & peper vergemalen
3 eetl suiker
3 dl rode wijn
bosuitje
8 walnoten

Bereiden

Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

Verhit de boter in de koekenpan en bak de hertenbiefstukken op hoog vuur in 4-5 minuten rondom bruin en neem ze uit de pan.
Bestrooi ze met zout en vers gemalen peper, houd ze warm onder aluminiumfolie.

Bak in het braadvet van het vlees de sjalotten ongeveer 2 minuten.
Voeg suiker toe en laat deze lichtbruin worden.
Schenk voorzichtig de wijn bij de karamel en laat de saus tot de helft inkoken.

Was de bosuitje en snijd hem in reepjes.
Hak de walnoten fijn.

Serveer de hertenbiefstukjes op voorverwarmde borden en garneer ze met de walnoten en de bosui.
Schenk de saus eromheen.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Provenciaalse runderlappen
Manzo brassato (gestoofd rundvlees)
Hachee uit de Camargue
Aubergine- gehakt
Zweedse stoofpot
Gehakt uit de oven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes