Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Grootmoeders gehaktbal

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

500 gr rundergehakt
boter om in te bakken
1 ui of een lente-uitje
2 eieren
2 beschuiten
3 eetl. ketjap manis
1 theel. sambal oelek
zout peper
theel. nootmuskaat
theel. paprika poeder
paneermeel

Bereiden

Klop de twee eieren los in een schaaltje.
Snipper de ui of lente-uitje
Voeg de ui, ketjap, sambal, zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder toe en klop dit goed door het ei.
Voeg het gehakt toe en meng alles goed door elkaar.
Maak twee beschuiten fijn en meng deze door het gehakt mengsel.
Vorm 4 gelijke gehaktballen en rol deze door de paneermeel.

Verwarm de boter en in braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin.
Zet het vuur wat lager en doorbak ze, regelmatig kerend in 25 minuten gaar.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

joep van waddenooyen (07-10-2010 15:04):
in de tijd van mijn grootmoeder was er nog geen ketjap. fail

Fout!