Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde ossenhaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 g ossenhaas
1 sjalot
2 el tuinkruiden
1 el grove mosterd
1 dl Madeira
1,5 dl kalfsfonds
20 g boter
1 el olie
p&z

Bereiden


  • De ossehaas in de lengte open snijden.

  • Het sjalotje hakken en mengen met de tuinkruiden en de mosterd.

  • Het vlees met het kruidenmengsel vullen, daarna opbinden en bestrooien met vers gemalen peper.

  • De Madeira met de kalfsfond 5 minuten door laten koken en de saus vervolgens monteren met de boter en op smaak brengen met zout en peper.

  • De olie verhitten in de braadslee en het vlees hierin rondom dicht schroeien en verder in een op 250 graden voorverwarmde oven 5 minuten laten braden.

  • Het vlees in plakken snijden en samen met de saus over 4 borden verdelen.

    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Runderlappen met citroen
    Oosterse miniburger
    Biefstuk met broccoli en amandelen
    Provenciaalse runderlappen
    Rundvleesschotel
    Daube van rundvlees en oesterzwammen
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes