Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde ossenhaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 g ossenhaas
1 sjalot
2 el tuinkruiden
1 el grove mosterd
1 dl Madeira
1,5 dl kalfsfonds
20 g boter
1 el olie
p&z

Bereiden


  • De ossehaas in de lengte open snijden.

  • Het sjalotje hakken en mengen met de tuinkruiden en de mosterd.

  • Het vlees met het kruidenmengsel vullen, daarna opbinden en bestrooien met vers gemalen peper.

  • De Madeira met de kalfsfond 5 minuten door laten koken en de saus vervolgens monteren met de boter en op smaak brengen met zout en peper.

  • De olie verhitten in de braadslee en het vlees hierin rondom dicht schroeien en verder in een op 250 graden voorverwarmde oven 5 minuten laten braden.

  • Het vlees in plakken snijden en samen met de saus over 4 borden verdelen.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Biefstuk met saus van rode wijn en port
    Gestoofde sukadelapjes met witlofstamppot
    Kalfsschnitzel met parmaham en salie
    Kogelbiefstuk met pepersaus
    Kalfslende
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes