Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde kalfsribstuk met morieltjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

15 g gedroogde morieljes
1 dl rode port
1 dl madeira
150 g kalfsvlees
1 dl room
100 g kalfszwezerik
1 kalfsribstuk (van 4 ribben)
3 dl kalfsfonds
½ dl rode wijn
16 morieljes (vers)
p&z

Bereiden


  • 1.De gedroogde morieljes in koud water weken tot ze zacht zijn.

  • Het vocht zeven en samen met een scheutje port en madeira opkoken.

  • Het vocht over de morieljes schenken.

  • Het kalfsvlees in de foodprocessor fijn maken en de room toevoegen.

  • Het geheel gladdraaien.

  • De massa overdoen in een kom en op ijs zetten.

  • De zwezerik (die van te voren is gepocheerd) en de morieljes in stukjes snijden en samen met het kookvocht door de farce mengen.

  • De farce op smaak brengen.

  • Het kalfsribstuk in het midden open snijden en de farce hierin spuiten.

  • Het vlees dichtnaaien en met peper/zout bestrooien.

  • Het ribstuk rondom dicht schroeien in hete boter en in een braadslee leggen en garen.

    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Kalfsschnitzel met parmaham en salie
    Saltimbocca van vis met doperwtenpuree
    Gestoofde sukadelapjes met witlofstamppot
    Hachee uit de Camargue
    Brabantse hachee
    Carpaccio van ossenhaas 2
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes