Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoofde sukadelapjes met witlofstamppot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 uien
3 teentjes knoflook
7 dl rode wijn
2 dl bouillon of vleesfond
100 gr boter
1 eetl olijfolie
1 kg sukadelappen
zout
versgemalen peper
1 laurierblad
2 kruidnagels
4 jeneverbessen
75 gr blanke rozijnen (even weken van te voren)

Witlofstamppot:
1 kg aardappelen
400 gr witlof
25 gr boter
scheutje olijfolie en melk
peper en zout
nootmuskaat
100 gr geraspte kaas
paneermeel

Bereiden

Pel de uien en de teentjes knoflook en snipper deze. Verwarm de wijn met de bouillon. Verhit de boter in een braadpan, voeg de olijfolie toe en bak de sukadelapjes rondom bruin. Strooi er peper en zout over. Bak de uien en de knoflook even mee. Giet de warme wijn met de bouillon erbij en voeg het laurierblad, de kruidnagels en de jeneverbessen toe. Laat het vlees 2- 21/2 uur stoven. (sukadelapjes zijn gaar als de zeen in het midden zacht en doorschijnend is). Kook intussen voor de witlofstamppot de geschilde aardappels in 20 minuten gaar. Snijd het witlof in smalle ringetjes. Pureer de aardappels en maak er met een klontje boter, een scheutje olijfolie en melk, nootmuskaat, peper en zout een luchtige puree van. Schep het witlof erdoor en strooi er in een ovenschaal geraspte kaas en paneermeel over. Houd de stamppot warm in de oven. Verwijder, als het vlees gaar is, het laurierblad en de kruidnagels. Meng de rozijnen door de saus. Serveer het vlees bij de stamppot.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rendang nangka (6-8 pers.) (Indonesisch)
Franse biefstuk met kruidensaus
Limburgse stoofschotel
Zweedse stoofpot
Rundvlees met kokossaus
Bieflapjes met ui en rozijnen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes