Peterselie in kopje fijn knippen.
Gehakt in kom doen. Beschuit boven een bord verkruimelen. Toevoegen: ei, sojasaus, sambal, gemberpoeder en peterselie. Dit alles goed door elkaar roeren en daarna door gehakt mengen. Met vochtige hand hiervan gehaktballetjes draaien ter grote van een walnoot.
Paprika schoonmaken en in reepjes snijden.
Prei schoonmaken en in ringen snijden
Winterpeen schrappen, wassen en in plakjes snijden.
Ananas boven maatbeker laten uitlekken.
Ananassap aanvullen tot 3 dl met zelfgemaakte gembersaus.
In wok olie en boter verhitten. Gehaktballetjes in ca. 8 minuten bruin bakken, uit pan op een bord scheppen.
In achtergebleven bakvet paprika prei en wortel in ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Ananasstukjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Ananassap aangevuld met gembersaus toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes laten mee warmen.
Lekker met mihoen of rijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |