Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken kalfslever met groenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 g kalfslever
250 g tuinbonen
250 g oesterzwammen
1 krop frisée sla
1 teen knoflook
50 g boter
p&z

Vinaigrette
4 delen zonnebloemolie
1 deel aceto balsamico
p&z

Bereiden


  • Kook de tuinbonen 10 minuten.

  • Was en droog de sla.

  • Bak de schoongeborstelde paddestoelen in de helft van de boter in enkele minuten bruin en knapperig.

  • Roer er de uitgeperste teen knoflook doorheen en wat zout en peper.

  • Snijd de lever in dunne plakken en bak ze kort aan beide kanten.

  • De lever mag niet uitdrogen en moet van binnen maar net gaar zijn. De baktijd bedraagt circa 3 minuten.

  • Klop de ingrediënten van de vinaigrette door elkaar.

  • Verdeel de frisée, lever, tuinbonen en paddestoelen over de borden en giet er de vinaigrette over.

  • Geef er risotto bij.

    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Grootmoeders gehaktbal
    Biefstuk met broccoli en amandelen
    Bloedworst met gerookte oesterzwam en appelkaramel
    Hachee van gehakt
    Friese ‘optuge boer‘nkool‘
    Zuid- Amerikaanse hachee met tomaat en rode peper
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes