Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Entrcotes met knoflook

Aantal personen: 4

Ingrediënten

7 teentjes knoflook
4 takjes rozemarijn (zakje à 15 gr)
8 entrecotes à la minute
4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
zout en peper (versgemalen)
1 dl droge witte wijn

Bereiden

Voorbereiden:6 teentjes knoflook pellen en met platte kant van mes kneuzen. Op bodem van wijde schaal 3 teentjes knoflook en 2 takjes rozemarijn leggen. Entrecotes erop leggen. Rest van gekneusde knoflook en rozemarijn erover verdelen. Olie erover schenken. Vlees afgedekt ca. 3 uur in koelkast zetten.
Bereiden: Vlees in marinade in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Vier borden voorverwarmen. Droge koekenpan verhitten. Entrecotes met marinade en knoflook in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren. Entrecotes op warme borden leggen. Bestrooien met zout en peper. Laatste teentje knoflook pellen, boven bakvet uitpersen en ca.½ minuut zachtjes fruiten. Wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Jus ca. 2 minuten laten doorkoken. Jus boven kom door zeef schenken. Jus over vlees schenken. Serveren met pasta en broccoli.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Franse biefstuk met kruidensaus
Zweedse stoofpot
Pittige rundvleesschotel
Entrecote met champignonsaus
Limburgse stoofschotel
Entrecote au poivre

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes