Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Daube van rundvlees en oesterzwammen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 g magere runderlappen
1 gesnipperde ui
1 gesneden prei
1 winterwortel
1 teentje knoflook
100 g boter
1 dl rode wijn
1 laurierblad
1 mp tijm
rozemarijn
15 g bloem
200 g oesterzwammen
p&z

Bereiden


  • Verhit 75 gram boter en bak de blokjes rundvlees rondom bruin.

  • 2.Haal het vlees uit de pan en fruit ui, wortel en prei 2 minuten.

  • Voeg knoflook, kruiden en bloem toe en fruit nog 1 minuut.

  • Blus af met de wijn en 0,25 liter water.

  • Breng aan de kook en voeg het vlees toe.

  • Stoof 2,5 uur tot het vlees gaar is.

  • Bak in de resterende boter de oesterzwammen (4 minuten).

  • Voeg deze aan de daube toe.

    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Boeuf Bourguignon
    Gevulde ossenhaas
    Grootmoeders hachee met appeltjes
    Gegrilde kalfskotelet met in de oven gegrilde groentes, kappertjes en ansjovis-mayonaise
    Aubergine- gehakt
    Entrcotes met knoflook
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes