Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Daube van rundvlees en oesterzwammen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 g magere runderlappen
1 gesnipperde ui
1 gesneden prei
1 winterwortel
1 teentje knoflook
100 g boter
1 dl rode wijn
1 laurierblad
1 mp tijm
rozemarijn
15 g bloem
200 g oesterzwammen
p&z

Bereiden


  • Verhit 75 gram boter en bak de blokjes rundvlees rondom bruin.

  • 2.Haal het vlees uit de pan en fruit ui, wortel en prei 2 minuten.

  • Voeg knoflook, kruiden en bloem toe en fruit nog 1 minuut.

  • Blus af met de wijn en 0,25 liter water.

  • Breng aan de kook en voeg het vlees toe.

  • Stoof 2,5 uur tot het vlees gaar is.

  • Bak in de resterende boter de oesterzwammen (4 minuten).

  • Voeg deze aan de daube toe.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Carpaccio van ossenhaas 2
    Ananasburgers
    Zweedse gehaktballetjes
    Oosterse miniburger
    Gehaktballetjes in zoetzure saus met ananas
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes