Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Daube van rundvlees en oesterzwammen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 g magere runderlappen
1 gesnipperde ui
1 gesneden prei
1 winterwortel
1 teentje knoflook
100 g boter
1 dl rode wijn
1 laurierblad
1 mp tijm
rozemarijn
15 g bloem
200 g oesterzwammen
p&z

Bereiden


  • Verhit 75 gram boter en bak de blokjes rundvlees rondom bruin.

  • 2.Haal het vlees uit de pan en fruit ui, wortel en prei 2 minuten.

  • Voeg knoflook, kruiden en bloem toe en fruit nog 1 minuut.

  • Blus af met de wijn en 0,25 liter water.

  • Breng aan de kook en voeg het vlees toe.

  • Stoof 2,5 uur tot het vlees gaar is.

  • Bak in de resterende boter de oesterzwammen (4 minuten).

  • Voeg deze aan de daube toe.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Zweedse gehaktballetjes
    Gehaktbrood met tomatensaus
    Entrecote met champignonsaus
    Gebakken zwezerik met roerbakgroenten (4 pers)
    Kalfslever, in ganzenvet gegaard, met papardelle-pasta, krokante spekjes en soubise-saus.
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes