Snijd de riblappen in blokjes en bestrooi ze met zout en cayennepeper. Snijd de ui in grove stukken.
Halveer de paprika‘s en snijd ze zonder zaadjes in repen. Pel de knoflook en verdeel de teentjes in dunne plakjes. Snijd de plakjes chorizo in vieren.
Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in partjes.
Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees rondom lichtbruin en schep het uit de pan. Bak de ui, paprika, tomaat, chorizo, knoflook, laurierblad en tijm in het bakvet 2 minuten.
Voeg het vlees, sherry en bouillon toe en stoof zachtjes, met deksel op de pan,1½ -2uur
Hak de peterselie fijn. Schep de stoofschotel in een schaal en garneer met olijven en peterselie. Serveer gebakken aardappels of brood bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |