Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Carpaccio van ossenhaas 2

Aantal personen: 4

Ingrediënten

ca. 200 gr ossenhaas of ander mals rundvlees, heel dun gesneden
1 el pijnboompitten
1 tl citroen - of limoensap
2 -3 el olijfolie
zout en peper
50 gr gerijpte schapenkaas (pecorino), dungeschaafd
kleine basilicumblaadjes

Bereiden

Verdeel de plakken vlees over 4 borden. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Meng voor de dressing het limoensap met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Druppel de dressing over het vlees en verdeel de kaas, pijnboompitten en basilicum erover.

Voor carpaccio moet het vlees héél dun worden gesneden.
Vraag dit aan uw slager of leg het vlees eerst een half uur in de vriezer voordat u het zelf snijdt.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ananasburgers
Stooflappen van de Antillen
Gehaktbal la De Librije
Schnitzel (4 personen)
Hertenbiefstuk met rodewijn saus
Gestoofde sukadelapjes met witlofstamppot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes